2010. május 21., péntek

Gasztrokultúra


Új éttermet adott Pécsnek Teleky Zoltán séf. Korábban a Pezsgőház és a Wunderlich Pincészet konyháján is dolgozó szakács Teleky Bistro néven nyitott vendéglátóhelyet az Expo Centerben (Megyeri út 72.). Teleky és csapata olyan éttermet álmodott bele a szokatlan környezetbe, ahol elérhető áron magas minőséget kínálnak - a bisztró műfaj hagyományait feltámasztva.
A hagyományok feltámasztásához jól passzol a klasszikus forma. A sajtótájékoztatón mindenkinek bejött a "céges" mikróbusz. Nekem a zuzapöri is elnyerte a tetszésemet, de a kaktuszos icetea is megérdemli hogy megemlítsem.
Azonban számomra a csúcs a cornelius cola volt. Zolika meglepett hogy gépi kólával is tömhetem a búrám, nekem ez a kulináris fétisem. Zoltán séf amúgy kényesen ügyel mit ad az asztalra, mifelénk úgy mondják: Nem szarral gurít. A lángos, vagy a csalamádés hamburger ugyanúgy megtalálható repertoárján mint a bélszín vagy az omlós kacsacomb. De a lényeg nem ebben, hanem a minőségben, és a fantasztikus ízekben teljesedik ki.
Ezért az estére adnék egy zsíros tizest!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.